Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: jul 2022

Oglas za prijem u radni odnos - Metalac Posuđe

Objavljeno u Vesti

 

 metalacPosudje

 

 

U okviru METALAC Grupe poznate i priznate po tradiciji, kvalitetu i odgovornosti, posluje najveće proizvodno preduzeće Metalac POSUĐE d.o.o. iz Gor.Milanovca, koje se bavi proizvodnjom svih vrsta posuđa. Proizvodi Metalac Posuđa, koji su najvišeg kvaliteta, funkcionalnosti, postojanosti i savremenog dizajna, dostupni su kupcima kako na domaćem, tako i na ino tržištima gotovo svih kontinenata.

Metalac Posuđe d.o.o., usled potrebe za proširenjem svog radnog tima

O G L A Š A V A

Prijem u radni odnos na određeno vreme, sa mogućnošću zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme, 2 izvršioca za rad na poslovima u:

 

 

Službi prodaje za izvozna tržišta

 

-          MENADŽERA PRODAJE,dipl. ekonomistu, 7. nivoa kvalifikacije.

Potrebno je da:

-          imate razvijene pregovaračke veštine,

-          poznajete rad na računaru: MS Office (Word, Excel), Internet,

-          posedujete dobro znanje engleskog jezika - pisano i konverzacijsko,

-          imate vozačku dozvolu B kategorije.


 

Ukoliko želite da postanete deo uspešnog poslovnog tima, čiji zaposleni imaju sigurnu zaradu, niz različitih novčanih i nenovčanih benefita, mogućnost stručnog usavršavanja i napredovanja, timski rad, prijatnu radnu atmosferu i uslove rada, prijavu sa biografijom i dokazima o ispunjavanju uslova sa naznakom za radno mesto za koje se prijavljujete dostavite najkasnije do četvrtka, 04. avgusta 2022. godine, na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na adresu:

METALAC a.d.

Služba za ljudske resurse

32 300 Gornji Milanovac

Kneza Aleksandra 212

 

 

MODERNIZACIJA JE PREDUSLOV OPSTANKA, RAZVOJA I BOLJEG STANDARDA ZAPOSLENIH

Rezultati na 6 meseci 2022. će potvrditi da se trend uspešnog poslovanja nastavlja. Ima i onih koji se pitaju kako je to moguće u uslovima koji ni u jednom aspektu nisu išli u prilog – poskupljenje svih repromaterijala, energenata, nestabilnost zbog rata u Ukrajini koja je pogodila dve Metalčeve firme u Moskvi i Kijevu, rast troškova života, trend pada standarda građana, strah pred budućnošću... Šta je to što poslovanje Metalca čini uspešnim u ovakvom vremenu? Šta to tačno znači u realnim i relativnim parametrima? U kom pravcu se dugoročno krećemo i da li je to danas uopšte moguće sagledati? Čemu se mogu nadati zaposleni u vremenu kad život ponovo postaje sve skuplji, a neizvesnost u širim razmerama sve veća? O ovim i drugim važnim pitanjima odgovore smo potražili od Radmile Trifunović, posle dve godine na mestu generalnog direktora Metalac a.d.

Svet se u poslednje dve godine potpuno promenio i te promene se vide u skoro svim segmetima, kako biznisa tako i života. „Nešto se zaista valjalo iza brda“, kako je napisano u našem poslednjem MGM Reportu za 2021. godinu. Mislim da još uvek samo naslućujemo šta i kuda će to odvesti svetsku ekonomiju i život ljudi na planeti. Podsetiću kako nam je pre samo dve godine delovalo malo apsurdno najavljivanje da dolazi vreme u kome će u fokusu biti samo tri stvari - energija, logistika i informacije. Zanimanja koja sada postoje postepeno će nestajati, a pojaviće se nova za nas sada potpuno nepoznata. Ne možemo znati kako će najmoćniji podeliti sfere uticaja, ali za nas su već odavno počele sve velike promene koje traže prilagođenja. I Metalac je to razumeo jako dobro – ovako je počeo razgovor kojim je zapravo samo dodirnut kontekst u kome se danas piše deo svačije istorije, pa i naše.

Ostatak intervjua pročitajte u Metalčevom biltenu, jun 2022, str. 2-3.

 

Case Metalac & Konstrakta na Letnjem Vivaldi forumu

Objavljeno u Vesti

Fenomen Metalac&Konstrakta obezbedio je Metalcu mesto među prezenterima na Letnjem Vivaldi forumu Mokrogorske škole menadžmenta, sredinom juna. Jelena Mijatović i Marija Mićović iz Metalac digitala imale su još jednom priliku da govore o ovom neobičnom fenomenu koji je duže vreme u duhu novog vremena okupirao javnost, a završio se humanitarnom donacijom 2,5 miliona dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.  

Spontanost i prilagodljivost koju je Metalac pokazao, kako u saradnji sa Konstraktom, tako i na ovogodišnjem forumu, odgovorili su na pitanje ‘’Kako kompanija sa tolikom tradicijom toliko dobro ide u korak sa vremenom?’’.  Među govornicima su se našli i predstavnici Carine Srbije, poznati tiktoker Waj Wai, Almazan Kitchen, Srđan Šaper, Emir Kusturica i mnogi drugi - sve u duhu provokativnog naslova ovogodišnjeg Letnjeg Vivaldija – “Why not’’ odnosno “Zašto da ne”.

Zašto da ne – pokazao je i Metalac, koji zahvaljujući komunikaciji na društvenim mrežama brže stiže do mlađih generacija, izlazeći iz percepcije uglavnom tradicionalnog brenda.

Uskoro 6.400 solarnih panela na krovovima Metalca

Objavljeno u Vesti

Kompanija Metalac će u 2022. godini definitivno dobiti solarnu elektranu. Radovi treba da počnu 1. jula, a završetak je planiran 1. septembra. Ovom investicijom Metalac ulazi u svet proizvođača zelene energije iz obnovljivih izvora. Istovremeno, time idemo u susret sve rigoroznijoj regulativi u ovoj oblasti i jedne od važnih pretpostavki daljeg pozicioniranja na ekološki osvešćenim tržištima.

Metalac kreće u izgradnju i postavljanje solarne elektrane snage 2,9 MWp koja će biti jedna od većih u Srbiji. Preko 6400 solarnih panela će proizvoditi 3,25 GWh zelene energije na godišnjem nivou. Solarni paneli biće instalirani na krovovima proizvodnih hala Metalac posuđa i Metalac bojlera.  Očekuje se da na ovaj način ostvarujemo 15% manju potrošnju električne energije i time napravimo značajne uštede u ukupnom poslovnom bilansu.  

Ukupna ulaganja u izgradnju solarne elektrane i prilagođenje trafostanica je oko 2,2 miliona evra.  Imajući na umu očekivano uvođenje takse na emisiju CO2 u bliskoj budućnosti – sve vodi dugoročnoj optimizaciji troškova. I sve je naravno u skladu sa Metalčevim višedecenijskim unapređenjem ekoloških apsekata poslovanja i održivim razvojem Kompanije.

Postavka solarne elektrane bi trebalo da počne 1. jula, a rok za izvođenje radova je 60 dana. U ovom periodu, deo po deo elektrane će se sukcesivno puštati u rad, da bi 1. septembra  bila spremna za korišćenje u punom kapacitetu.