Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: maj 2022

Godišnji konsolidovani izveštaj o poslovanju za 2021. godinu u prilogu.

Zapisnik sa redovne sednice Skupštine akcionara Metalac a.d. održane dana 26.05.2022. godine možete preuzeti iz priloga.

 

 

OBAVEŠTENJE
O održanoj redovnoj sednici skupštine i o donetim odlukama skupštine

Redovna sednica skupštine Metalca a.d. iz Gornjeg Milanovca održana je dana 26. maja 2022.
godine, u amfiteatru Poslovnog centra u Gornjem Milanovcu, sa početkom u 14:00 časova.

Kompletan izveštaj možete preuzeti iz priloga.

 

 

UJEDINJENI U MISIJI  DA NAM DECA BUDU ZDRAVA

Novčana sredstva, prikupljena prodajom limitirane serije popularnih setova lavora i bokala, biće namenjena  izgradnji Roditeljske kuće u Beogradu, u kojoj će, tokom lečenja, boraviti deca obolela od raka sa svojim roditeljima

- Naš cilj se ostvario. Danas smo i zvanično, sa Konstraktom, uručili novac NURDOR-u. Jer deca moraju biti zdrava! – objavljeno je na društvenim mrežama Kompanije Metalac.

- NURDOR može računati na pomoć i podršku Fondacije Metalac i u narednim aktivnostima, jer posvećnost i trud zaposlenih i volontera NURDOR-a zaslužuju veliku pažnju i poštovanje. Zajedno malim koracima do velikih dela jer deca moraju biti zdrava! – izjavio je nakon susreta sa zaposlenima i volonterima Nurdora, predsednik Upravnog odbora Fondacije Metalac i direktor Metalac Posuđa, Stojan Slović, koji je zajedno sa Anom Đurić Konstraktom, zvanično uručio donaciju predsednici NURDOR-a Joland Korori.

Podsećamo, još pred finale Evrovizije, na društvenim mrežama Kompanije Metalac, objavljeno je da je prodat poslednji od 500 setova lavora i bokala iz limitirane serije, koje je Kompanija, u saradnji sa Konstraktom, proizvela vođena misijom ’’Da nam deca budu zdrava’’. Susret u Beogradu uverio je i Konstraktu i Metalčev tim u napore i postignuća NURDOR-a u nameri da se deci i roditeljima olakša prolazak kroz bolna iskušenja.    

 Nurdor, Metalac i Konstrakta
Vredelo je. Ujedinjeni ka najvažnijem cilju „da nam deca budu zdrava“ – Zaposleni i volonteri NURDOR-a, Konstrakta i Metalčev tim

 

Upravo pred finale za pesmu Evrovizije i izuzetan plasman naše predstavnice Konstrakte, u subotu, 14. maja 2022. godine, na društvenim mrežama Kompanije Metalac objavljeno je da je prodato svih 500 setova emajliranih lavora i bokala i time prikupljeno planiranih 2,5 miliona dinara za decu obolelu od najteže bolesti. Time su Metalac i Konstrakta ispunili svoj humanitarni cilj. Naime, sredstva će preko Fondacije Metalac biti donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a sudeći prema tvitu jedne od zaposlenih u NURDOR-u, skoro 20 hiljada evra će biti namenjeno izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu, u kojoj će, za vreme lečenja, boraviti deca obolela od raka, iz cele Srbije.

Fokus domaće javnosti, u prethodnih nekoliko nedelja, bio je ispunjen ključnim rečima poput: Umetnica, lavor, bokal, jedna domaća kompanija, pesma, takmičenje, akcija. Epilog? – 2.5 miliona dinara za pomoć Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Uoči finala takmičenja za pesmu Evrovizije prodat je poslednji, petstoti set koji je Kompanija Metalac u saradnji sa Konstraktom osmislila i time zaokružila nesvakidašnji spoj jedne umetnice i proizvođača posuđa, na najlepši mogući način. Konstrakta je, iskrenim i nesvakidašnjim nastupom na takmičenju zauzela visoku petu poziciju, ali ono što evrovizijska javnost verovatno ne zna, to je da je Ana Đurić, u saradnji sa Kompanijom Metalac, zauzela prvo mesto u srcima svih mališana koji se bore sa najtežom bolešću. Humanitarni epilog jedne priče o lavoru i bokalu, umetnici i proizvođaču posuđa, je ono što će svakako ostati zabeleženo kada se budu sumirali svi utisci koji su okupirali javnost prethodnih dana, samim tim i ’’eksplozija’’ komunikacije na društvenim mrežama, koja će se svakako jednog dana posmatrati kao sociološki fenomen.

 

konstraktaSet

Preuzimanje setova kupljenih u pretprodaji biće moguće od 25. maja u izabranom maloprodajnom objektu. Kontakt centar Kompanije će putem telefona ili e-maila obavestiti kupce kada set bude dostupan u prodavnici Metalac Marketa koju su odabrali prilikom naručivanja. Metalac i Ana Đurić Konstrakta se zahvaljuju svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji uz poruku koja je svevremena:  ’’Da nam deca budu zdrava!’’.

 

Finansijski izveštaj za I kvartal 2022. godine možete preuzeti iz priloga.