Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: maj 2019

Oglas za prijem u radni odnos - Metalac Inko

Objavljeno u Vesti

 metalacInko

 

O G L A Š A V A

Prijem u radni odnos na određeno vreme u trajanju od 3 meseca za rad na poslovima:

- IZRADA LIVENIH POLIMERA  - 10 muškaraca sa završenim III ili IV stepenom stručne spreme

Prijave sa biografijama i dokazima o ispunjavanju uslova dostavljaju se najkasnije do srede, 05. juna 2019. godine,

na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


ili poštom na adresu:
METALAC a.d.
Služba za ljudske resurse i pravne poslove
32 300 Gornji Milanovac
Kneza Aleksandra 212

 

Nakon najvišeg priznanja za društveno odgovorno poslovanje CSR 2008, u kategoriji Velikih kompanija, Metalac je ponovo svrstan među najodgovornije, u konkurenciji 35 velikih kompanija. Nacionalnu nagradu “Đorđe Vajfert” ovoga puta je dobio za projekat Fondacije Metalac “Za budućnost rastemo zajedno” u kome je tokom peoteklih 13 godina skoro 650 beba.
Reč je o jedinstvenoj akciji kojom Kompanija daje podršku svojim kadrovima, a posebno ženama da stvaraju porodicu i rađaju decu, a u kome je do sada, samo na ime novčanih nagrada uloženo oko 700.000 €.
Među pet najboljih velikih kompanija status prve, pa dakle i najbolje u društveno odgovornom poslovanju ovoga puta je poneo Tarkett d.o.o, a osim Metalca, među pret najboljih su i DM drogeria iz Beograda, Telekom Srbija, i NIS AD iz Novog Sada. Izbor je sproveden  u organizaciji Privredne komore Srbije i uz podršku Ministarstava privrede, zaštite životne sredine, rada i socijalne politike, medija i predstavnika nevladinih organizacija. Na osnovu visokih kriterijuma i višefaznog ocenjivanja, stručni žiri je, pored ocene samog projekta, u obzir uzimao i celokupno poslovanje kompanije, sa posebnim osvrtom na doprinos zajednici u celini, ali i na odnos kompanije prema zaposlenima, životnoj sredini, korisnicima.

"Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje - Đorđe Vajfert" za 2018. godinu uručene su krajem maja u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu.
Osim u kategoriji velikih, proglašeni su i najblji u kategodoriji malih i srednjih preduzeća.

 

preduzetnik-podstrek1-foto-k-mihajlovic 1

U ime Kompanije Metalac, priznanje je primila Nadica Vujić Mitrović, direktor marketinga

Agencija Pioniri, sa kojom Metalac trasira svoju regionalnu digitalnu komunikaciju, najbolja je u četiri od devet kategorija na IAB Mixx Awards 2019. 

Statua u kategoriji BEST SOCIAL COMMUNITY BUILDING  uručena je ovoj agenciji za projekat Metalac – “Novi strateški, ne muzički pravac”.

Još jednom sa sigurnošću možemo reći da su Pioniri i Metalac pobednička kombinacija. Kvalitet saradnje do sada je krunisan sa četiri nagrade, od 2012. godine do ove sada. Metalac danas ima više od 250.000 fanova u regionu, koji sa nama komuniciraju prosredstvom deset adresa. Najbrojnija je, naravno, armija u Srbiji gde smo strateško prisustvo na društvenim mrežama započeli stanicom Metalac posuđa 2011. godine.

 

 0000 Layer 3

 0001 Layer 1

Posuđe Metalac još jednom prvi izbor potrošača

Objavljeno u Vesti

Priznanje "Moj izbor", koje se dobija isključivo glasovima potrošača, još jednom je u kategoriji Sve za kuću uručeno generalnom direktoru Metalca Aleksandru Markoviću u svečanoj sali skupštine grada Beograda.

To je šesti put da je Metalac Posuđa u ovoj akciji među najboljima, zajedno sa brendovima u različitim kategorijama, kao što su: Moja kravica, Plazma, Exit, Nektar, Dijamant, Zlatiborac, Knjaz Miloš, i Smoki.
U takmičenju za izbor, po glasovima potrošača, u organizaciji "Moja Srbija" grada Beograda i uz podršku potpredsednice vlade Zorane Mihajlović, ove godine je bilo 930 proizvoda i brendova u 27 kategorija.
Apsolutni pobednici ponovo su Plazma keks za najomiljeniji proizvod i Imlek kao najomiljeniji proizvođač.

 

izbor-potrosaca1

izbor-potrosaca2

Finansijski izveštaj za I kvartal 2019. godine možete preuzeti iz priloga.

OBAVEŠTENJE

O RAČUNIMA AKCIONARA ZA UPLATU DIVIDENDE

 

U okviru pripremnog postupka za isplatu dvidende akcionarima po odluci skupštine i ažuriranja podataka o računima za uplatu dividende, potrebno je da akcionari kojima se u 2019. godini prvi put isplaćuje dividenda, kao i dosadašnji akcionari koji su u međuvremnu promenili ili žele da promene račun za uplatu dividende, do 20. maja 2019. godinedostave broj svog tekućeg računa na koji žele da im se izvrši uplata dividende, sa podacima o nazivu banke, svojim JMBG, e-mail adresom ili brojem telefona.

Navedeni podaci mogu se dostaviti putem e-mejla na adresu: dividenda@metalac.com ili putem faxa na br. 032/725-429.

Akcionar nerezident (strano fizičko ili pravno lice) potrebno je da umesto tekućeg računa, dostavi instukcije svoje banke o uplati dividende. Uz navedne instrukcije potrebno je da akcionar nerezident, zbog pravilnog obračuna poreza i primene odredbi zaključenih ugovora o izbegavanju dvostukog oporezivanja pri isplati dividende, dostavi potvrdu o rezidentnosti za 2018. godinu, izdatu i overenu od strane nadležnog državnog organa države čiji je rezident.

Akcionarima nerezidentima koji ne budu dostavili navedenu potvrdu, dividenda će biti isplaćena uz primenu važeće poreske stope po propisima Republike Srbije od 20%.

Odluka o danu isplate dividende biće posebno objavljena.

 

SEKRETAR
Biljana Cvetić, dipl. pravnik

U Gornjem Milanovcu,
10.05.2019. godine

 

 

Zapisnik sa redovne sednice skupštine

Objavljeno u Saopštenja za akcionare

U prilogu možete preuzeti zapisnik sa redovne sednice skupštine održane 24.05.2019.