Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: avgust 2016

Obeleženo 10 godina Fondacije Metalac

Objavljeno u Vesti

 

Povodom jubilarnih 10 godina od osnivanja Fondacije Metalac, u nedelju 21. avgusta 2016. godine pozdravili smo oko 1.000 dece i roditelja na stadionu FK Metalac. U poluvremenu utakmice Metalac – Radnički iz Niša ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je novčane čestitke bebama rođenim ove godine. Ministar Vulin se zahvalio rukovodstvu kompanije na predanosti i dugogodišnjoj upornosti da pomogne „ono što jeste najdraže i najvažnije, a što vrlo često poslovi, a nekada i država, zaborave ili bar ne brinu dovoljno“.

On je apelovao na sve poslodavce da krenu putem Metalca i da razumeju da će svako dete u koje su uložili, grad i zemlju učiniti boljim.
Deca i roditelji su zatim zajedno prošetali gradskim trgom u okviru koncerta muzičke grupe „The Frajle.“
Na ovaj način smo pokazali zašto smo se 2006. godine odlučili za osnivanje Fondacije i zašto je najvažnija poruka bila »Deca, naša radost i budućnost«. Metalac je danas ponosan što je sa oko 450.000 evra nagradio rođenje više od 450 dece svojih radnika.
U godini jubileja, pod sloganom „Za budućnost rastemo zajedno“, nagrade za svako novorođeno dete radnika Metalca su povećane – 1000 evra za prvo i po 1000 više za svako sledeće. Ovim kompanija Metalac još jednom potvrdjuje da s razlogom ima reputaciju društveno odgovorne i, nadasve, jedne od najzdravijih kompanija u Srbiji.
Fondacija Metalac nastavlja sa podrškom materinstvu i porodici, a pre svega nedvosmislenom podrškom zaposlenima u našoj Kompaniji na tom putu.

 

SIM 8332

SIM 8492

SIM 8512

SIM 8503

10 godina Fondacije Metalac

Objavljeno u Vesti

Povodom jubilarnih 10 godina od osnivanja Fondacije Metalac, u nedelju 21. avgusta 2016. godine pozdravićemo oko 1.000 dece i roditelja na stadionu FK Metalac, koji će zati zajedno prošetati gradskim trgom gde će se od 19h održati koncert muzičke grupe „The Frajle.“

 

Na ovaj način želimo da pokažemo Srbiji i našem zašto smo se 2006. godine odlučili za osnivanje Fondacije i zašto je najvažnija poruka bila »Deca, naša radost i budućnost«. Metalac je tada želeo samo jedno: da našim mladim kadrovim, posebno ženama, poručimo da će ih posao čekati i kada postanu majke i da ćemo ih nagraditi za svako novorodjeno dete. Hteli smo da pokažemo koliko je opasno što je broj novorođene dece u Gornjem Milanovcu prepolovljen u odnosu na početak 80-ih i koliko je važno podstaći mlade da stvaraju porodicu.

Metalac je danas ponosan što je sa oko 450.000 evra nagradio rođenje 450 dece svojih radnika, i to 210 devojčica i 240 dečaka. Najviše je prvorođenih, a čak u 43 slučaja porodice su se opredelile za treće dete, dok je je desetak parova dobilo četvrto, peto, pa čak i sedmo dete. Blizancima smo se obradovali pet puta, a dva puta su nas iznenadile trojke.

Povodom 50 godina Metalca, 2009. godine, iz Fondacije su poklone dobila i sva deca rođena u porodilištu u Gornjem Milanovcu. Krevetac sa dušekom za prvorodjeno dete, ili vaučer od 10.000 dinara, te godine je dobilo je 355 mališana.
Ponosimo se i sa više od 600 sportista, od predškolaca do seniorskih ekipa, okupljenih u 6 klubova Sportskog društva Metalac.

U godini jubileja, pod sloganom „Za budućnost rastemo zajedno“, nagrade za svako novorođeno dete radnika Metalca su povećane – 1000 eura za prvo i po 1000 više za svako sledeće. Ovim kompanija Metalac još jednom potvrdjuje da s razlogom ima reputaciju društveno odgovorne i, nadasve, jedne od najzdravijih kompanija u Srbiji.

Fondacija Metalac nastavlja sa podrškom materinstvu i porodici, a pre svega nedvosmislenom podrškom zaposlenima u našoj Kompaniji na tom putu.

10 godina - Fondacije Metalac

Metalac Fad - AUTOMECHANIKA 2016

Objavljeno u Vesti

 

Metalac Fad izlagaće ove godine portfolio svojih proizvoda na sajmu Automechanika - Frankfurt u periodu od 13.09 - 17.09. 2016.