Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: mart 2016

Nagrade su uručene u okviru Regionalnog samita preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evorpe 300 najboljih i Medjunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, održanog tokom vikenda u Dubrovniku. Samit je okupio oko 200 učesnika iz desetak zemalja regiona.

Bila je ovo prilika i za brojna priznanja za razvoj preduzetništva, a apsolutno najviše priznanje, “Veliku nagradu sa zlatnom lentom za životno delo u preduzetništvu STVARATELJI ZA STOLEĆA na području Srednje i Jugoistočne Evrope, dodeljeno je Dragoljubu Vukadinoviću predsedniku Metalac grupe iz Srbije i Branku Rogliću, vlasniku i predsedniku ORBICO Grupe iz Hrvatske.

- Nagrada za životno delo dodeljuje se preduzetnicima koji su u kontinuitetu svoje karijere ostvarili posebne rezultate, koji su doprinijeli razvoju zajednice u kojoj žive i rade, te koji su vlastitim primerom, inspirirali druge da sopstvenim radom, znanjem i kreativnošću nesebično doprinose razvoju i boljoj budućnosti celokupne zajednice – rečeno je na dodeli.

Zahvaljujući se na nagradi, Dragoljub Vukadinović je osim svojih 40 stvaralačkih godina u Metalcu, od kojih 27 na njegovom čelu, u istu ravan smestio i zasluge 2000 zaposlenihh u Kompaniji, posebno svojih saradnika i uprave, kao i svoju porodicu ističući još jednom da svojim najvećim uspesima u životu smatra zdravu porodicu i Metalac.

Na samitu Perspektive u Dubrovniku formiran je i Klub laureata “Stvaratelji za stoleća”, kome će predsedavati Svetozar Janevski, predsednik UO Vinarije Tikveš iz Makedonije, dok su potpredsednici osim Dragoljuba Vukadinovića iz Srbiju i Branka Roglića iz Hrvastke; Tanja Skaza, vlasnica Plastika SKAZE iz Ljubljane; Midhat Terzić, SARAJEVO-OSIGURANJE-BIH i Vasilije Kusovac, LUKA KOTOR a.d., Crna Gora. Cilj osnivanja i rada Kluba je njegovanje kulture poduzetništva, promocija značaja poduzetništva i dobrih poduzetnika, umrežavanje članova Kluba i razvoj suradnje.

Inače iza celokupne velike organizacije ovih manivestacija je velika ekipa ljudi koju predvode prof dr. Nikica Gabrić i Vinko Ćuro za MEF Perspektive“ , prof dr Jugoslav Jovičić za program „300 najboljih“ i prof. Dr Siniša zarić kao predsedavajući medjunarodnog Komiteta za dodelu nagrada kojeg čine istaknuti stručnjaci za ekonomiju, marketing, finansije i preduzetništvo, iz Nemačke, Austrije, Hrvatske , Slovenije, Srbije, BIH, Makedonije i Kosova.

Nema nikakve dileme da je ovi skupovi imaju za cilj da se ukaže na važnost preduzetništva za razvoj društva kao i regionalno povezivanje I razmenu iskustava i znanja. To je istaknuto I na prijemu koji je za učešnike Samita u Palati Sponza priredio gradomačelnik Dubrovnika dr Andro Vlahušuć.

 

Video sa manifestaicije možete pogledati ovde.

 

sstoleca1

 

sstoleca2

 

sstoleca3

Kao kruna devetogodišnjeg uspešnog rada na tržištu Crne Gore i rešenosti da se celokupno poslovanje podigne na još viši nivo preduzeće Metalac Market Podgorica od prošle nedelje radi u svojoj novoj poslovnoj zgradi u Podgorici.

Svečanom otvaranju 3. decembra prisustvovali su partneri Metalčevog preduzeća u Crnoj Gori kao i rukovodstvo Kompanije Metalac na čelu sa predsednikom Grupe Dragoljubom Vukadinovićem. On je ovom prilikom istakao da novi poslovni prostor u Podgorici dolazi samo nekoliko meseci nakon što je Metalac kupio Fabriku automobilskih delova FAD u Gornejm Milanovcu što potvrdjuje da se kompanija u kontinuitetu raste i razvija.

Sanja Dašić, Izvršni direktor Metalac marketa Podgorica, istakla je funkcionalnost novog objekta ukupne površine 1.500 m2. Reč je o bivšoj poslovnoj zgradi „Elektrotehne“ na izlazu iz Podgorice u pravcu Bara i Petrovca, sa tri etaže kancelarijskog prostora od po 145 m2, dva magacina od po nepunih 500 m2 i isto tolikim pomoćnom skladištu. Uz 18 ari dvorišta ovo će zaista biti maksimalno komforan i funkcionalan prostor, posebno imajući na umu da je u prizemlju zgrade otvoren izložbeni salon i prodavnicu sa celokupnim asortimanom Metalca. To je naša deveta prodavnica u Crnoj Gori..

Odluka Kompanije o kupovini sopstevnog prostora u Podgorici dala je novi vetar u leđa svim zaposlenim u Metalac market Podgorici.

IMG 9204

 

IMG 9241