METALAC POSUĐE - najbolje u kategoriji Oprema za domaćinstvo

superbrends-metalac-posudjeMetalac odneo tri Superbrand  titule  jer su se u najužoj nominacijiu još dve katergorije  našli I Metalac Bojler i Metalac Metalurgija

Metalac Posuđe je dobitnik nagrade Superbrands Srbija 2012-2013 u kategoriji "Oprema za domaćinstvo". Generalnom direktoru Metalca a.d. Petrašinu Jakovljeviću nagradu je uručio Stephen Smith, direktor Internacional Superbrands, 25. aprila, na svečanosti u beogradskom hotelu “Metropol”. U konkurenciji sa Metalcem bili su Albus, Beohemija, Dahlia, Galerija podova, Henkel Srbija i Sintelon.

Brend Metalac pojavio se među nominovanima u još dve kategorije i to: Metalac Bojler u kategoriji Elektronika i Metalac Metalurgija u kategoriji Rudarstvo i metali, čime su takođe dobili status Korporativnog Superbrenda Srbije za 2012-2013. godinu.
Među dobitnicima nagrade Superbrands su NIS, Rudarski basen Kolubara, Banca Intesa, Direct Media, Ernst and Young, Vojno medicinska akademija, Delta Real Estate, Energoprojekt holding, Zorka Šabac, Holcim Srbija, Lily drogerije, Mona, Forma Ideale, Gorenje, Comtrade, Telekom Srbija, aerodrom “Nikola Tesla”, Hemofarm, Univerzitet u Beogradu, Atelje 212, MK Mountain Resorts i B92.

Toplica Spasojević, predsednik stručnog saveta Superbrands Srbija je istakao da je proces selekcije trajao 8 meseci kako bi se od 1.600 brendova stiglo na 244 u 34 kategorije. Polazeći od iskustva koje Superbran ima u 90 zemlaja,  Symeon Tsomokos, direktor TGI Group International, organizator projekta  je potsetio da korporatvni brendovi imaju veoma važan doprinos brendiranju Srbije na međunarodnom tržištu. 

Superbrands je osnovan 1994. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske i to je vodeća svetska platforma za promociju brendova.