Logo
Odštampajte ovu stranicu

LAUREAT VRLINE PREDSEDNIKU METALAC GRUPE

Kada bi svaki grad imao po jednog Dragoljuba Vukadinovića, Srbija ne bi ličila na Černobilj, već makar na Finsku – rečeno u obrazloženju nagrade
Mokrogorska škola menadžmenta, dodelila je u četvrtak, 29. novembra predsedniku "Metalac grupe" Dragoljubu Vukadinoviću nagradu "Laureat vrline za 2012. godinu". Priznanje koje se dodeljuje za poseban doprinos očuvanju srpske privrede, uručio je Slobodan Petrović, generalni direktor "Dunav hrana grupe", prošlogodišnji dobitnik ove nagrade.

U obrazloženju odluke o dodeli priznanja Vukadinoviću novinar Politike Aleksandar Apostolovski rekao je da kada bi svaki grad imao po jednog Dragoljuba Vukadinovića, Srbija ne bi ličila na Černobilj, već makar na Finsku. Apostolovski je podsetio da je Vukadinović 1989. godine postao generalni direktor "Metalca", koji je možda poslednja oaza radničkog akcionarstva u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u najvećoj fabrici posuđa u Evropi, radnici imaju plate koje su za 30 odsto veće od prosečne plate u Srbiji, sva deca zaposlenih koja studiraju imaju stipendiju, bez obaveze da nakon završenog školovanja rade u "Metalcu", dok svako novorođeno dete dobija 1.000 evra do 4.000 eura, pa ne čudi što ova kompanija predstavlja moćnu Grupu sa četiri proizvodna i pet trgovinskih društava na domaćem tržištu i četiri preduzeća u inostranstvu.
Po preuzimanju laureata vrline, Vukadinović je istakao da je polaskan time što se nalazi u istoj ravni sa svojim prethodnicima i poručio mladim privrednicima da su vremena najgore krize najpogodnija za iznalaženje najboljih rešenja.
- Prosek ne vodi ničemu, samo natprosečan rad i trud garantuju uspeh - istakao je Vukadinović.
Laureat vrline već treću godinu dodeljuje Mokrogorska škola menadžmenta sa svojim partnerima: Ekonomskim institutom, Fakultetom organizacionih nauka, Privrednom komorom Srbije, Privrednom komorom Beograda, SPK Privrednik i Udruženjem korporativnih direktora.

©2013 Metalac a.d. Sva prava zadržana. v.310521