Logo
Odštampajte ovu stranicu

U Gornjem Milanovcu OTVORENA 40. PRODAVNICA PROLETER

Na 300 metara kvadratnih više od 4.000 artikala. Vrpcu presekli Dragoljub Vukadinović predsednik Metalac Grupe i Slobodan Vukajlović, generalni direktor Metalac Proletera. Trgovinski lanac Metalac-Proleter u 2012. godini zabeležio 25% rasta u odnosu na prethodnu godinu. Otvoreno 5 novih objekata i zaposleno još 18 ljudi.

- Kad je Metalac pre devet godina preuzeo posustali trgovinski lanac Proleter, cilj je bio da sačuvamo jedan od zaštitnih znakova Gornjeg Milanovca od pogrešne prodaje i raspadanja. Otvaranjem ovog objekta pod starom upravnom zgradom Proletera, još jednom smo pokazali domaćinski odnos, odgovornost i preduzimljivost u korist građana Gornjeg Milanovca i prosperiteta opštine – rekao je Dragoljub Vukadinović,  predsednik Metalac Grupe otvarajući danas 40. maloprodajni objekat Metalac Proletera, u prisustvu Milisava Mirkovića, predsednika opštine, profesora Steve Janoševića,  predsednika Odbora direktora Metalac Proletra, generalnog direktora Metalac a.d., direktora Metalčevih zavisnih društava, direktora 10 najvećih dobavljača i brojnih građana Gornjeg Milanovca.

Najveći milanovački trgovinski lanac, sa skoro 66 godina tradicije je u 2012. godine zabeležio rast prihoda od čak 25%, najuspešnije su bile najborojnije prehrambene prodavnice koje snabdevaju ne samo grad već i brojna sela u jednoj od najprostranijih opština u Srbiji. Značajne investicije u sveukupno unapređenje identiteta, pozicioniranost lanca i povećanje prodaje nisu izostale uprkos ekonomskoj krizi. U 2012. otvoreno je pet novih prodavnica, od kojih tri u selima i dve u gradu, zaposleno je 18 novih trgovaca, pa ova firma sad ima 200 radnika. Sve u svemu, 2012. Metalac Proleter završava uspešno u svakom pogledu i sa oko 10 miliona dinara dobiti.

Za devet godina najstarija milanovačka trgovina je iz izuzetno lošeg stanja podignuta u veoma uspešno preduzeće koje se stalno razvija.

©2013 Metalac a.d. Sva prava zadržana. v.310521