Logo
Odštampajte ovu stranicu

OTVOREN STADION METALAC

Pred više od 4000 ljudi vrpcu presekli predsednik FSS Tomislav Karadžić, selektor fudbalske reprezentacije Siniša Mihailović i predsednik Metalac grupe i FK Metalac Dragoljub Vukadinović. U revijalnoj utakmici u čast otvaranja stadiona, domaćini igrali 2:2 sa »B« reprezentacijom  Srbije

Nastavljaući svoju veliku podršlku razvoju sporta u gornjem Milanovcu, kompanija Metalac je presudno doprinela da se za samo 11 meseci sagradi jedan od najmodernijih stadiona u Srbiji,  sa 4.400 sedišta. Stadion je izgrađen po svim standardima FIFE i UEFE za odigravanje medjunarodnih utakmica.

Svečanom otvaranju prisustvovale su brojne zvanice i više od 4.000 gornjomilanovčana i ljubitelja fudbala iz okoline, koji su uživali u spektaklu pod reflektorima. Vrednost investicije je skoro tri miliona eura, od kojih je 85% uložila Kompanija Metalac, 15% FK Metalac, a značajno  su pomogli i opština Gornji Milanovac i FSS.

- Kompanija Metalac decenijam gradi nove fabrike. I ovo je jedna od njenih fabrika koja će proizvoditi vrsne fudbalere – rekao je Tomislav Karadžić ističući visoke standarde gradnje zahvaljujući kojima će se odigravati i medjunarodni mečevi.

Sradion Metalac je gradila i sve pohvale dobila kraljevačka firma Amiga, koja je ključeve stadiona predala predsedniku Dragoljubu Vukadinoviću, a on u ime kompanije Metalac ovu veliku investiciju posvetio interesima i budućnosti sporta u Gornjem Milanovcu.

©2013 Metalac a.d. Sva prava zadržana. v.310521