Dva priznanja Dragoljubu Vukadinoviću

POVELJA ZA IZUZETAN DOPRINOS U POSLOVNOJ EKONOMIJI I NAGRADA ZA REZULTATE U PRIVREĐIVANJU

Nagrade dodelili Savez ekonomista Srbije i Privredna komora Srbije

Veliko priznanje Saveza ekonomista Srbije dodeljuje se jednom godišnje dvojici velikana srpske ekonomske i privredne scene. Ovoga puta, sredinom decembra, u prisustvu brojnih uglednih predstavnika nauke i privrede, Povelju za izuzetan doprinos u oblasti poslovne ekonomije dobio je Dragoljub Vukadinović. Tako je odlučila Komisija za verifikaciju dostignuća ekonomske nauke i struke kojoj predsedava prof dr. Jurij Bajec, koji je i uručio priznanja.

Zahvaljujući se na priznanju ljudima koji su, kako je rekao, svoj kredibilitet stekli u nauci, biznisu i  transferu znanja kao priznati konsultanti, predsednik kompanije Metalac je rekao:

- Od Vas ovde prisutnih sam uvek učio, a nikada se nisam stideo da učim od boljih. Da sam nešto naučio i da niste pogrešili dodeljujući mi ovu nagradu potkrepiću činjenicama da 26 godina uspešno predajem završne račune, da 1.550 radnika u Metalcu redovno prima platu 20% iznad proseka privrede Srbije i da Metalac ima zadovoljne radnike i akcionare.

Samo desetak dana kasnije, 21. Decembra u Beogradu, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin uručio je Dragoljubu Vukadinoviću i Nagradu PKS za 2011. za postignute posebne rezultate u privređivanju.