Logo
Odštampajte ovu stranicu

DRAGOLJUB VUKADINOVIĆ MLAĐIM GENERACIJAMA

Na samom završetku 2011. godne, upriličen je  tradicionalni sastanak  generalnog direktora Metalca sa visokoobrazovanim kadrovima na kome su predočeni rezultati uspešno završene godine i biznis plan za 2012. Ovaj susret biće zapamćen i po retkoj, za mnoge među  140 prisutnih čak prvoj prilici, da od predsednika Kompanije Dragoljuba Vukadinovića čuju kako se Metalac razvijao. 

Vukadinović je preneo svoje  lično menadžersko iskustvo za 37 godina provedenih u Metalcu od kojih 16 na mestu generalnog direktora i 6 na funkciji predsednika Kompanije. A upravo poslednje dve decenije obeležene su intenzivnim razvojem Kompanije u  veoma teškim vremenima koja će biti zapamćena po: raspadu zemlje, inflaciji, sankcijama, ratu, bombardovanju Srbije.... pa sve do svetske ekonomske krize na kraju prve decenije 21. Veka.

Zanimljiva priča jednog od najpriznatijih lidera u privredi srbije, preneta je iskrenim,  nadasve toplim stilom sve sa jednim ciljem: da mlađe generacije shvate i nauče ponešto iz iskustva onih koji su Metalac razvijali od zanatske radionice 1959. godine do današnje renomirane kompanije, kao i da razumeju svoju obavezu da više i bolje ostave generacijama koje će doći posle njiih. 

Još jednom Vukadinović je podvukao da od svih vrednosti koje je kompanija razvila tokom decenija, najvažnijim, čak presudnim za njen uspeh smatra slogu i međusobno poverenje. Sa takvim vrednostima, Metalac je dovoljno jak da se i u budućnosti suočava sa svim izazovima.

Kompanija danas ima oko 1600 zaposlenih i 170 fakultetski obrazovanih kadrova, od kojih 140 u Gornjem Milanovcu a ostale u preduzećima u Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu, Podgorici, Moskvi...

©2013 Metalac a.d. Sva prava zadržana. v.310521