METALAC GRADI STADION U GORNJEM MILANOVCU

Potpisivanjem ugovora između Republičke direkcije za imovinu, Opštine Gornji Milanovac, Kompanije Metalac i FK Metalac, 9. septembra je ozvaničeno da uskoro počinje gradnja modernog fudbalskog stadiona u Gornjem Milanovcu.

Stadion kapaciteta skoro 4.000 gledalaca biće urađen po standardima UEFE, sa mogućnošću odigravanja međunarodnih utakmica. Površina svih pratećih prostorija je oko 4.500 m2 od čega se najveći deo odnosi na prostorije i infrastrukturu potrebnu za rad kluba i udobnost gledalaca, dok je ostalo poslovni prostor.

Glavni stadion sa terenom i tribinama i ostalom infrastrukturom treba da bude urađen do 1. maja 2012. godine, čime će biti stvoreni uslovi za odigravanje utakmica. U drugoj fazi, tokom 2013. i 2014. godine biće urađeni prateći sadržaji i reflektori.

Procenjena vrednost investivcije je 2.840.000 evra. Suinvestitori gradnje su Kompanija Metalac sa 85% i FK Metalac sa 15% učešća.

Opština Gornji Milanovac i Vlada Srbije učestvuju zemljištem i oslobađanjem komunalnih doprinosa i poreza kao i  uređenjem komunalne infrastukture i pristupnih puteva.  Opština će zauzvrat dobiti 280 m2 poslovnog prostora na prvom spratu budućeg stadiona.

Početak radova planiran je ovih dana, krajem septembra, čime će na najsvečaniji način biti obeležen jubilej FK Metalac – 50 godina postojanja.

- Nije važno ko je investitor i vlasnik stadiona. Najviše dobijaju grad i građani Gornjeg Milanovca, posebno mladi. I naravno FK Metalac koji će konačno moći da igra utakmice na domaćem terenu. I to sa uslovima kakve zaslužuje – rekao je predsednik kompanije Dragoljub Vukadinović, koji je ugovor potpisao u ime Metalac Holdinga.