IZLOŽBA UMETNIČKA – TEMA INDUSTRIJSKA

U saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu Metalac napravio još jedan korak ka modernijem dizajnu i zahtevnom potrošaču.  Odabrana idejna rešenja za bojlere, sudopere, granmatrix tuš kabine i ručice za posuđe, pojaviće se na tržištu krajem ove I početkom naredne godine.

Sedam meseci nakon što su profesori i strudenti odeska za indurstrijski dizajn Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda posetili Metalac I upoznali tehnologiju proizvodnje u tri njegove fabrike, stigli su prvi plodovi saradnje.

Predlozi studenata i profesora predstavljeni na 30 panoa i dvadesetak uzoraka u gipsu, zapravo su odgovor na konkurs koji je tragao za novim idejama za tri linije proizvoda: bojlere, x-granit sudopere, tuš kabine uz primenu granmatrixa i  ručice za tiganje. Sveukupno 43 predloga.

Pre same izložbe tri stručna žirija su proglasila po dva najbolja rešenja u svakoj kategoriji a prvonagrađena su i otkupljena. Osim prvonagrađenih metalac posuđe je najavilo da će  otkupiti i one predložene modele ručica za koje kupci izraze interesovanje na domaćim I pre svega inostranim sajmovima..