Posuđe još jednom najbolji Superbrend u kategoriji nameštaj i Oprema za domaćinstvo

U kategoriji Nameštaj i oprema za domaćinstvo najboljim proglašeno Metalac posuđe. Slede: Enterijer Janković, Forma ideale, Simpo, Tarkett, Eurosalon i Home plus. Nagradu primio Aleksandar Marković, generalni direktor Metalca. I Metalac bojler među super brendovima u kategoriji Kućni aparati, zajedno sa Boshom, Candy-jem, Philipsom, Sony-jem, Samsungom i Gorenjem, koje je proglašeno najboljim.

Nagrade u 35 kategorija dodeljene su kompanijama koje rade po najvišim svetskim standardima i društveno su odgovorne. U procesu izbora posmatrano je 2.600 preduzeća iz Srbije, a izbor laureata izvršen je putem kombinovanih glasova Stručnog saveta za Superbrendove i glasova dobijenih na osnovu ankete javnog mnenja. Naši brendovi, našli su se po drugi put među najboljima, a posuđe Metalac je proglašeno najboljim u kategoriji nameštaj i oprema za domaćinstvo.
Status superbrenda predstavlja pouzdan putokaz potrošačima - naglasio je Toplica Spasojević, Predsednik Stručnog saveta Suprebrends Srbiija, programa koji se sprovodi u skoro 90 zemalja sveta, uz autentičan pristup analizi brendova na nacionalnim tržištima. Kriterijumi za njegovo dobijanje su dugogodišnja doslednost i pouzdanost brenda, prepoznatljivost i ugled, te korporativna odgovornost.
Predsednik Superbrends Srbija Simeon Comokos istakao je da nisu brendovi samo kompanije kojima se uručuju, već ljudi koji stoje iza njih. Inače, Superbrands je nastao 1994. godine u Velikoj Britaniji i predstavlja jednu od vodećih svetskih platformi za promociju brendova. U prepunoj svečanoj sali Metropola, dodeli priznanja u ime naše kompanije prisustvovali su i direktor Metalac posuđa Stojan Slović i direktor marketinga Nadica Vujić Mitrović.