Službi za transfuziju na poklon aparat za centrifugu

IMG 3691

Fondacija Metalac je Odeljenju za transfuziju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu donirala neophodnu laboratorijsku centrifugu - jedan od osnovnih aparata koji je neophodan u radu ove službe.  Aparat vrednosti 3.000 evra je uručio Predsednik upravnog odbora Fondacije Metalac Petrašin Jakovljević.
- Problem dotrajalosti aparata je nešto sa čim se suočava čitavo zdravstvo kod nas pa tako i naša služba. Zato smo se obratili Metalcu, koji je uvek tu za nas i eto, pomogao nam je.  Ovaj aparat je elementarna potreba za rad naše službe – rekla je načelnica Službe za transfuziju dr Biljana Čaluković.
 - Mi živimo u ovoj sredini, deo smo ovog društva i trudimo se da imamo takav odnos da možemo i drugima da pomognemo. Naravno, ne možemo svima pomoći ali većinu zahteva koje dobijemo mi i rešimo. Znam koliko je Služba za transfuziju važna segment u lečenju, a pritom nema osnovni aparat za pripremu svakog uzorka, za brojne analize koje radi.– rekao je predsednik upravnog odbora Fondacije Metalac, Petrašin Jakovljević.

dr Biljana Čaluković načelnica Službe za transfuziju i Petrašin Jakovljević predsednik upravnog odbora Fondacije Metalac
U ime Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu donatorima se zahvalio i v.d. direktora ove zdravstvene ustanove dr Predrag Šutić.
- Zahvaljujem se na donaciji za Službu transfuzije, koja je mala ali je elitni deo Opšte bolnice po svojim rezultatima i po savremenim dostignućima u praćenju nauke koja ide uz transfuziologiju – rekao je v.d. direktora dr Predrag Šutić.