Obeleženo 10 godina Fondacije Metalac

 

Povodom jubilarnih 10 godina od osnivanja Fondacije Metalac, u nedelju 21. avgusta 2016. godine pozdravili smo oko 1.000 dece i roditelja na stadionu FK Metalac. U poluvremenu utakmice Metalac – Radnički iz Niša ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je novčane čestitke bebama rođenim ove godine. Ministar Vulin se zahvalio rukovodstvu kompanije na predanosti i dugogodišnjoj upornosti da pomogne „ono što jeste najdraže i najvažnije, a što vrlo često poslovi, a nekada i država, zaborave ili bar ne brinu dovoljno“.

On je apelovao na sve poslodavce da krenu putem Metalca i da razumeju da će svako dete u koje su uložili, grad i zemlju učiniti boljim.
Deca i roditelji su zatim zajedno prošetali gradskim trgom u okviru koncerta muzičke grupe „The Frajle.“
Na ovaj način smo pokazali zašto smo se 2006. godine odlučili za osnivanje Fondacije i zašto je najvažnija poruka bila »Deca, naša radost i budućnost«. Metalac je danas ponosan što je sa oko 450.000 evra nagradio rođenje više od 450 dece svojih radnika.
U godini jubileja, pod sloganom „Za budućnost rastemo zajedno“, nagrade za svako novorođeno dete radnika Metalca su povećane – 1000 evra za prvo i po 1000 više za svako sledeće. Ovim kompanija Metalac još jednom potvrdjuje da s razlogom ima reputaciju društveno odgovorne i, nadasve, jedne od najzdravijih kompanija u Srbiji.
Fondacija Metalac nastavlja sa podrškom materinstvu i porodici, a pre svega nedvosmislenom podrškom zaposlenima u našoj Kompaniji na tom putu.

 

SIM 8332

SIM 8492

SIM 8512

SIM 8503