Dragoljub Vukadinović – Dobitnik nagrade za životno delo „Stvaratelji za stoleća“

Upravo u godini u kojoj je obeležio 40 stvaralačkih godina u Metalcu, od kojih više od 25 na njegovom čelu, stigla je informacija da je Dragoljub Vukadinović medju dobitnicima Velike nagrade za životno delo u preduzetništvu pod nazivom “Stvaratelji za stoleća” na području Centralne I jugoistočne Evrope.

DVukadinovic

Svečanost dodele nagrada bit će održana u Dubrovniku, u martu 2016. godine u okviru  III Regionalnog samita preduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“.  Projekt  "STVARATELJI ZA STOLJEĆA" deo je sveobuhvatnog programa promocije I razvoja preduzetništva na području  srednje I jugoistočne Evrope  „PREDUZETNIŠTVO – PERSPEKTIVE 2050“.  Medju 411 kandidata iz 9 zemalja, u više krugova selekcije, nagrade se dodeljuju u pet kategorija uz poseban  značaj  kategorije Nagrada za životno delo u preduzetništvu, koja se dodeljuje preduzetnicima koji su u kontinuitetu svoje karijere ostvarili posebne rezultate, koji su doprinijeli razvoju zajednice u kojoj žive i rade, te koji su vlastitim primerom inspirisali druge da svojim radom, znanjem i kreativnošću nesebično doprinose razvoju i boljoj budućnosti celokupne zajednice.

Odluku o laureatima doneo je međunarodni Komitet za dodelu Nagrada i Priznanja "STVARATELJI ZA STOLJEĆA" kojeg čine istaknuti stručnjaci za ekonomiju, marketing, finansije i preduzetništvo, iz Nemačke, Austrije, Hrvatske , Slovenije, Srbije, BIH, Makedonije I Kosova. Predsednik Komiteta koji ima 15 članova je prof. dr. Sinša Zarić.