Deseta godina Fondacije Metalac - za budućnost rastemo zajedno

Od osnivanja Fondacije Metalac 2006. godine vrednosnim čestitkama od 500 do 4000 eura nagradjeno je 430 dece. Najviše upravo u 2015.  kada je rođeno 56 dečaka i devojčica.  Sveukupno,  na ovaj način Metalac je uložio oko 450 000 eura u podsticanje svojih mladih kadrova da zasnivaju porodice i radjaju decu.

bebe

I u jubilarnoj  2016. godini Fondacija Metalac organizuje humanitarnu akciju pod sloganom „Za budućnost rastemo zajedno“, koja i dalje za cilj ima pružanje doprinosa naporima društvene zajednice u borbi protiv „bele kuge“. Nagrade za svako novorođeno dete radnika Metalca se povećavaju i to: 1000 eura za prvo, 2000 eura za drugo, 3000 eura za treće, 4000 eura za četvrto i tako redom, po hiljadu eura više za svako sledeče.  Blizancima, trojkama, četvorkama, kao i u drugim slučajevima rođenja više dece u jednom porođaju, dodeljivaće se od 2016.  jedna novčana pomoć pripadajuća za poslednje po redu rođeno dete u porodici.  

Time kompanija Metalac, koja ima 14 preduzeća i 1950 zaposlenih,  još jednom potvrdjuje da su joj ljudi na prvom mestu i da ima moralne i etičke norme duboko ukoronjene u sistem vrednosti i principe rada. Osim nagrada za novorođenju decu, svako dete radnika koje redovno studira ima stipendiju, svim radnicima se isplaćuju radničke a rukovodiocima menadžerske premije, obezbedjeno je dodatno penziono osiguranje za više od 300 zaposlenih, a u okviru Sportskog društva „Metalac“ podršku kompanije ima 6 sportskih klubova u kojima trenira više 600 članova, najviše dece i omladine. Kompanija Metalac tako potvrdjuje zašto već godinama ima reputaciju društveno odgovorne i, nadasve, jedne od najzdravijih Kompanija u Srbiji.

Akcija Fondacije Metalac je postala  zadivljujući primer odgovornosti prema zaposlenima, a posebno odnosa prema ženama i roditeljstvu.
Inače, na velikoj svečanosti uručenja vrednosnih čestitki Metalčevim bebama,  26. decembra u sportskoj hali Breza, zahvaljujući pomoći kompanije Metalac novogodišnje paketiće primilo i 1220 mališana polaznika vrtića i predškolskih ustanova u Gornjem Milanovcu.