sport

Metalac Grupa je ostala dosledna ulaganju u decu i omladinu, a pre svega podršci razvoju sporta. Pod okriljem Kompanije, a u okviru Sportskog društva Metalac, danas radi šest klubova koji se takmiče u prvim i drugim ligama, i koji okupljaju oko 600 članova. Pored takmičarskih ekipa, u ovim sportskim kolektivima trenira veliki broj osnovaca i srednjoškolaca. Moglo bi se reći da u klubovima pod okriljem SD Metalac svakodnevno trenira više od polovine svih sportista u opštini Gornji Milanovac.

 

FUDBALSKI KLUB METALAC

Perjanica u ovom Društvu je svakako Fudbalski klub „Metalac“, koji od 2012. godine ima moderan stadion i koji se trenutno nalazi pri vrhu tabele Prve lige Srbije, sa šansom za povratak u superligaški karavan. U Fudbalskom klubu „Metalac“ je registrovano više od 207 igrača, od seniorskog tima do selekcije dečaka rođenih 2002. godine koji nižu uspehe u Okružnoj ligi petlića. Osim toga u klubu redovno trenira i oko 100 dece starosti od 6-9 godina.

www.fkmetalac.rs

 

kuglaški klub metalac

Kuglaški klub „Metalac“ je već godinama u samom vrhu Super lige Srbije. I u ovoj sezoni prvenstvena trka je završena na trećem mestu, koje im obezbeđuje izlazak u Evropu. Kuglaši su imali i zapažene rezultate u pojedinačnim takmičenjima na Prvenstvima Srbije, a par Goran Čaluković i Ivan Trošić je ovogodišnji prvak na parovnom prvenstvu države. Da bi se zadržao kontinuitet u seniorskom timu u klubu postoji i druga ekipa koja nastupa u Srpskoj ligi.

 

ženski RUKOMETNI klub metalac

U prvoligaškom društvu je i Ženski rukometni klub „Metalac AD“ koji je zbog odlazaka nekoliko standardnih i iskusnijih igračica znatno podmlađen i svakako su jedna od najmlađih ekipa u Prvoj ligi „Zapad“. Pored takmičarske selekcije u klubu radi i škola rukometa u kojoj je oko 40 devojčica i dečaka.

 

klub malog fudbala metalac kolorado

Nekadašnji prvoligaš, a danas stabilni drugoligaš Klub malog fudbala „Metalac-Kolorado“ je uprkos većim ambicijama prvenstvo završio u sredini tabele. Novina u klubu je i veće angažovanje mladih igrača iz našeg grada, pa čak i omladinskog uzrasta, odakle se regrutuju i igrači za seniorski tim.

 

Šahovski klub metalac-takovo

Šahovski klub „Metalac-Takovo“ je uspeo da se domogne Super lige Srbije. U svom debitantskom nastupu među najboljim ekipama u državi , prvenstvo su završili u sredini tabele i sačuvali status Superligaša. U klubu godinama postoji i škola šaha koju posećuje veliki broj mališana.

 

Odbojkaški klub metalac-takovo

Muška selekcija Odbojkaškog kluba „Metalac-Takova“, koja je u ovom društvu tek dve-tri godine, već par sezona prvenstvene trke završava nadomak Prve lige. Skoro svi igrači u timu su iz Gornjeg Milanovca. Od ove sezone u ligaško takmičenje uključena je i druga ekipa kako bi deca imala priliku da igraju u Ligi zlatiborsko-moravičkog okruga. U klubu postoji razvijena škola odbojke koju pohađa veliki broj mališana uzrasta od sedam do dvanaest godina.