Trgovinsko preduzeće za promet na veliko i malo "Metalac-Proleter" a.d. Gornji Milanovac osnovano je na Vidovdan 1946.godine, kao Sreski državni magazin. Do 1971.godine posluje kao trgovinsko preduzeće „Proleter“, kada se udružuje u "Intereksport" Beograd. Godine 1976. transformiše se u Radnu organizaciju za unutrašnji promet bez OOUR-a u svom sastavu. Od 1982. godine do 1986.godine "Proleter" je poslovao u sastavu SOUR-a "Takovo". Po istupanju iz SOUR "Takovo" ponovo se organizuje kao radna organizacija.
Krajem 1989.godine izvršena je transformacija u trgovinsko preduzeće, a od 1991.godine izvršena je vlasnička transformacija i "Proleter" posluje kao deoničko društvo u mešovitoj svojini. Tokom 2000. god. nastavljena je svojinska transformacija preostalog društvenog kapitala. Od 2003. godine većinski vlasnik "Proletera" je "Metalac" a.d. iz Gornjeg Milanovca, koji učestvuje sa 64,5% u vrednosti akcijskog kapitala preduzeća. Broj izdatih akcija je 128.632. Nominalna vrednost jedne akcije je 600 dinara, knjigovodstvena vrednost jedne akcije je 600 dinara, a poslednja tržišna vrednost jedne akcije bila je 400 dinara.
Zbog nepovoljne finansijske i tržišne pozicije Preduzeća tokom 2006. god. pristupilo se organizaciono - poslovnom restrukturiranju i sprovođenju odgovarajućih mera u cilju finansijske konsolidacije i ozdravljenja. Od januara 2007. godine, zbog usklađivanja sa zakonskom regulativom, naziv Preduzeća je promenjen u “Metalac-Proleter” a.d.
Metalac-Proleter“ a.d. je registrovan za obavljanje više vrsta delatnosti, a akcenat je stavljen na maloprodaju. Maloprodaja se obavlja u 40 prodavnica koje se snabdevaju iz sopstvenog centralnog magacina (4920 m2) i direktnom dostavom. Polazeći od diversifikovane strukture poslovnog portfolia, prodavnice su kategorizirane u tri profitna centra. U prvom profitnom centru su prodavnice robe široke potrošnje u gradu, gde se nalazi 13 maloprodajnih objekata, čija je ukupna površina 1.502 m2.
U drugom profitnom centru je 4 specijalizovanih prodavnica (gvožđara na Rudniku, prodavnica pokućstva, diskont pića i stovarište građevinskog materijala (321 m2). U trećem profitnom centru su 23 prodavnice na selu, čija je ukupna površina 2042 m2. Jedan broj prodavnica (26) se izdaje u zakup. "Metalac - Proleter" je vlasnik i robne kuće površine 2.070 m2 u centru grada, upravne zgrade i centralnog magacina površine 4.920 m2 na atraktivnoj lokaciji pored magistralnog puta.

   

Datum poslednje izmene četvrtak, 02 oktobar 2014 14:11

Pogodaka: 1184

 metalacMetalacHomeMarket

mhmarket1

Metalac Home Market je prepoznatljiva i dobro pozicionirana veletrgovina u Novom Sadu. Osim što upravlja prodajom proizvodnog asortimana kompanija Metalac a.d. na području Vojvodine, ovo preduzeće u ponudi ima i najširu ponudu drugih roba za kućne potrebe, uključujući i celokupan program Alfa-plam Vranje. Metalac Home Market se tradicionalno bavi prometom crne metalurgije - od betonskog gvožđa, nosača, profila, limova, cevi do visokolegiranih kvalitetnih čelika.

Metalac Home Market ima 69 zaposlenih, 37.000 m² otvorenog i zatvorenog skladišnog prostora, prodajni centar od 300 m², poslovni prostor na veoma povoljnoj lokaciji u Novom Sadu i višedecenijsku tradiciju poslovanja na tržištu Vojvodine.

Show room na 300 m² i parking površine 600 kvadrata olakšao je kontakt sa trgovcima i doneo zadovoljstvo komforne kupovine građanima Novog Sada. Metalac Home Market na vojvođanskom tržištu ima status pouzdanog partnera koji beleži sve bolje poslovne rezultate. Za izuzetan doprinos razvoju privrede regiona u 2006. godini dodeljena joj je "Junska nagrada" Privredne komore Novi Sad.

   

Datum poslednje izmene ponedeljak, 05 jun 2017 09:37

Pogodaka: 1538

 

Trgovačko društvo Metalac Market Podgorica d.o.o. osnovano je krajem 2006. godine sa zadatkom da upravlja prodajom svih proizvoda pod robnom markom Metalac i trgovačkom markom Sigma na tržištu Crne Gore.

Metalac Market Podgorica ima veleprodaju i sedam maloprodajnih objekta i već je u prvoj godini znatno unapredio efikasnost i kvalitet komunikacije sa kupcima i krajnjim potrošačima. Prodavnice Metalac danas postoje u Podgorici, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru i Herceg Novom.
Zahvaljujući preduzeću u Podgorici omogućena je veća neposrednost i kvalitet saradnje sa brojnim kupcima, a proizvodi Metalac dostupni su i u skoro svim sistemima: Voli Trade d.o.o., Cungu&Co d.o.o. , Tehnomax d.o.o. , Kips , Mercator CG , Elektron d.o.o. , Dajkovic Co Namos d.o.o.

 

 

 

Datum poslednje izmene petak, 13 decembar 2013 09:31

Pogodaka: 2003

 metalacHMZ


Promo Metal d.o.o. je osnovan početkom 2006. godine sa sedištem u Zagrebu - današnji naziv je Metalac Home Market. Osnovni cilj je da proizvode pod robnom markom Metalac i trgovačkom markom Sigma učini dostupnim kupcima u Hrvatskoj, na efikasniji i tržištno fleksibilniji način.

U asortimanu koji se plasira posredstvom Metalac Home Market d.o.o. ima više od 700 proizvoda. Najzastupljenije je posuđe koje hrvatski kupac inače poznaje više decenija. Asortiman kompanije Metalac dostupan je kupcima i krajnjim potrošačima širom hrvatske, u svim velikim prodajnim lancima kao i u oko 200 manjih radnji.

  

Datum poslednje izmene sreda, 29 mart 2017 06:55

Pogodaka: 1130

 


Preduzeće Metrot d.o.o. u Moskvi zavisno je društvo u vlasništvu kompanije Metalac od početka januara 2008. godine.Reč je o trgovinskoj organizaciji koja se još od 2000. godine vrlo uspešno bavi plasmanom Metalčevih proizvoda na tržištu Rusije, a poslednjih godina i na tržištima u okruženju.

Metrot d.o.o. ima razvijenu saradnju sa svim značajnijim trgovinama u Rusiji i status respektabilnog snabdevača kvalitetnim posuđem, sudoperama i bojlerima. Sa preko 1,5 miliona prodatih posuda godišnje, posebno se ističe rast učešća robne marke Metrot na tržištu emajliranog posuđa.

 

 

Datum poslednje izmene petak, 13 decembar 2013 09:32

Pogodaka: 969

©2013 Metalac a.d. Sva prava zadržana. v.21.09.18